понеділок, 31 травня 2010 16:20

Сатаніст два роки обкрадав церкви (ФОТО)
6

39-річного мешканця Черкас, який два роки обкрадав церкви Чернівецької та Івано-Франківської областей, затримали працівники прикарпатської міліції. Раритетні речі передадуть у ті храми звідкіля їх було вкрадено.

Як повідомив сьогодні на прес-конференції начальник обласної міліції Івано-Франківська Василь Варцаба, затриманий схильний до сатанізму, але на першому місці він грабував з користю.

"Ліз красти до церкви, бо хотів збагатитися. На першому місці у нього були корисливі мотиви: вкрасти, продати, отримати гроші. Щось сатанинське у ньому певно теж було, бо крав без всякого страху перед Богом, йшов в церкву, як на роботу", - каже Варцаба.

Церковний крадій лазив у храми впродовж 2 років. За цей час йому вдалось потрапити більш, ніж у 20 церков та привласнити 12 Євангелій, найстарша з них датується 1680 роком. Книжки, яким менше 50 років чоловік навіть не чіпав.

Сам викрадач з Черкаської області, приписаний в Луганській, а жив в Полтавській. Це і ускладнювало правоохоронцям взяти його слід.

"Крім того, затриманий приїжджавши на територію нашої області, ніколи ні з ким не спілкувався, жив у лісі, їздив на велосипеді. При собі постійно носив карти, складав враження туриста, але його мало хто бачив, - додав Варцаба. – Залазив до церкви ввечері за допомогою металічного домкрату, в такий спосіб зривав решітки з вікон і потрапляв до середини. Коли його затримували, знайшли у нього ніж, рукавиці спеціальні, ключ металічний, атлас та записник".

Викрадені церковні речі, чоловік перевозив в Полтаву, а вже звідти продавав до Харкова бізнесмену, який торгує антикваріатом. Оскільки Євангелії були крадені, за них зловмиснику платили не більше 8-10 тисяч гривень.

Зараз міліція доопрацьовує справу викрадача. В результаті чоловіка чекає кримінальна відповідальність, а всі вилучені церковні реліквії будуть передані в храми.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сатаніст два роки обкрадав церкви (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути