Ексклюзиви
четвер, 15 жовтня 2009 18:27

Євангелія рік пролежали у річці

Два Євангелія, які торік викрали із церков у райцентрі Козова Тернопільської області, знайшли рибалки неподалік від дамби у місцевій річці Коропець. У п"ятницю їх повернули до греко-католицького собору Святих Петра і Павла та автокефальної православної церкви Святого Володимира.

— Священні книги були у страшному стані. Уся позолота почорніла, матерія стала сірого кольору. А на торці з"явилася пліснява, — розповідає настоятель автокефальної православної церкви отець Богдан Скасків, 52 роки. — Наше Євангеліє важить 16 кілограмів. Видно, злодієві було важко нести книги. От він дорогою і викинув їх у річку. Запакував у великий фіолетовий пакет.

У жовтні-листопаді 2008-го невідомі пограбували три церкви та собор у Козовій. Тоді зникли Євангелія, нагрудний хрест, срібна чаша, церковне блюдце, ложечки й хрестильний ящик. Злодії випили пляшку церковного вина, решту вилили на підлогу.

Міліція порушила кримінальну справу за фактом крадіжок. Відбитків пальців тоді не знайшли. Пліткували, що до злочину причетні сатаністи.

— Для церковної служби Євангеліє вже не придатне. Реставрувати його дуже дорого. Ми ще торік купили нове. А це буде як музейний експонат, — продовжує священик. — У Бога немає такого гріха, щоб не був прощений після сповіді і причастя. Але рід злодія буде аж до 14-го коліна за це розплачуватися.

Зараз ви читаєте новину «Євангелія рік пролежали у річці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути