Ексклюзиви
вівторок, 19 листопада 2019 07:51

Росія може слухати увесь мобільний зв'язок в Україні - дипломат США

Росія може слухати увесь мобільний зв'язок в Україні - дипломат США
Мобільний зв'язок в Україні прослуховує Росія. Фото - Антикор

Телефонну розмову президента США Дональда Трампа з послом США при ЄС Гордоном Сондландом могли прослуховувати росіяни.

Зокрема йдеться про розмову, в якій американський лідер нібито цікавився готовністю влади України розпочати розслідування проти сина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена. Із таким твердженням виступив на закритих слуханнях у Палаті представників Конгресу США співробітник американського посольства в Києві Девід Холмс. Відповідна стенограма була оприлюднена 18 листопада.

Саме засідання відбулося на початку листопада. Дипломат давав свідчення членам трьох комітетів нижньої палати американського законодавчого органу: комітету у закордонних справах, спецкомітету з розвідки і комітету з нагляду та урядової реформи. Слухання проходили в рамках процедури імпічменту президента США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імпічмент Трампа: нові свідчення підтвердили його тиск на Зеленського

За словами Холмса, Сондланд розмовляв з президентом США по мобільному телефону, перебуваючи в ресторані в Києві, і це здалося Холмсу незвичайним з точки зору забезпечення безпеки зв'язку.

Дипломату було поставлено питання, "чи існує ризик того, що дзвінок з мобільного телефону з території України прослуховували росіяни".

"Я вважаю, що щонайменше дві з трьох, а то й усі три мережі стільникового зв'язку належать російським компаніям, або ж у них є значні частки. Ми зазвичай виходимо з того, що мобільний зв'язок на території України прослуховується", — заявив у відповідь співробітник посольства.

Крім того, за словами Холмса, на самому початку розмови голос Трампа був занадто гучним, і Сондланд відсунув трубку від вуха, так що розмову стало чутни оточуючим людям в ресторані.

Україно-американські відносини виявилися в центрі уваги ЗМІ після того, як в Вашингтоні розпочався великий скандал через твердження неназваного співробітника американської розвідки. Він заявив про тиск президента Дональда Трампа на президента Володимира Зеленського. Робив це начебто, щоб спонукати Київ допомогти главі вашингтонської адміністрації переобратися на другий термін в 2020 році.

Зараз ви читаєте новину «Росія може слухати увесь мобільний зв'язок в Україні - дипломат США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути