субота, 12 січня 2008 20:45

Романо Проді назвав "сміттєву проблему" ганьбою для країни

"Сміттєва проблема" в італійській області Кампанія і Неаполі - ганьба для Італії. Про це заявив в суботу прем"єр-міністр країни Романо Проді.

"Це ганьба для всієї Італії. І я не хочу більше чути іронічні вислови із цього приводу з боку іноземних урядів. Неприйнятно, що Італія не може продемонструвати колективну відповідальність у вирішенні цієї проблеми", - сказав він.

В п"ятницю Романо Проді підписав розпорядження, згідно з яким в області Кампанія, де склалася надзвичайна ситуація з вивозом і переробкою відходів, тепер армія розчищатиме завали і здійснюватиме "підготовку і охорону" місць, вибраних для організації звалищ.

Щоб вирішити проблему, місцева влада пропонує, зокрема, відкрити раніше законсервовані звалища, а також організувати нові. Проте місцеве населення виступає категорично проти такого рішення і блокує всі під"їзди до закритих звалищ.

Щоб якось згладити конфліктну ситуацію, італійські власті ухвалили рішення вивезти частину неаполітанського сміття на переробку в інші райони країни. Так, майже тисяча тонн відходів була перевезена на Сардінію, що викликало там масові протести місцевих жителів. Ще одне судно, завантажене сміттям, рухається до берегів Сіцілії.

На думку багатьох спостерігачів, проблему сміття в області Кампанія і Неаполі не дає вирішити місцева мафія, яка на нелегальній переробці відходів заробляє сотні мільйонів євро.

Повідомлялося, що невідомі закидали сміттям двір вілли голови адміністрації італійського острова Сардінія Ренато Сору, після того, як він оголосив про готовність острова переробити 500 тонн відходів з південної італійської області Кампанія, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Романо Проді назвав "сміттєву проблему" ганьбою для країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути