Ексклюзиви
вівторок, 09 листопада 2010 14:07

"Людина-ракета" виконала дві мертві петлі на висоті 2 км (ФОТО)
5

Фото: jetman.com

Швейцарець Ів Россі, більше відомий як "Людина-ракета" (Jetman) зробив черговий подвиг.

Використовуючи нову модифікацію свого монокрила, він виконав дві мертві петлі.

Россі, колишній військовий льотчик, а нині винахідник і просто авіаентузіаст. Зараз він зайнятий випробуваннями нової, "більш аеродинамічної" моделі крила. Для цього він стрибнув з керованої повітряної кулі, що розташовувалася на висоті 2 400 м, і протягом 18 хвилин показував дива пілотажу, після чого приземлився, застосувавши парашут, пише Компьюлента.

"Перші кілька хвилин пішли на стабілізацію крила і пошук оптимального кута для виконання мертвих петель", - зазначено в заяві, опублікованій на сайті Россі.

51-річний авіатор повідомив, що нова модель ЛА, що має двометровий розмах (замість 2,5-метрового у минулій модифікації) і позбавлена деяких складових частин, більш аеродинамічна і стійка. Крім винахідника, в розробці конструкції крила брали участь фахівці швейцарської компанії RUAG.

"Це фантастика! Політ вдався, незважаючи на невеликі проблеми із запуском двигунів. Я зміг виконати дві мертві петлі і щасливий", - прокоментував випробування Россі на своєму веб-сайті.

Як пише місцева газета 20 Minutes, Россі, який мав початковий план описати повний круг близько повітряної кулі, ухилився від нього "з технічних причин і питань безпеки".

Зараз ви читаєте новину «"Людина-ракета" виконала дві мертві петлі на висоті 2 км (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути