четвер, 28 жовтня 2010 11:13

Януковича на гелікоптері від ракет оберігатиме спеціальна система захисту

Януковича на гелікоптері від ракет оберігатиме спеціальна система захисту

Найближчими місяцями буде вирішено питання пересування президента Віктора Януковича на гелікоптері.

Про це в інтерв'ю Сегодня сказав глава адміністрації президента Сергій Льовочкін.

"Президент дуже чутливо реагує на необхідність обмеження руху під час проїзду офіційних осіб. Ще на початку року він дав розпорядження знайти оптимальне рішення, як зменшити проблему для київських водіїв. Одним з рішень ми бачимо можливість використання гелікоптера. Зараз ми працюємо над цим завданням", - сказав він.

За словами Льовочкіна, це питання буде вирішено в найближчі місяці.

На питання, як буде вирішено питання безпеки, адже вертоліт - "зручна мішень для ракет", Льовочкін відповів: "Буде створена спеціальна система захисту. Ми працюємо над цим".

Льовочкін також зазначив, що нинішні літаки Ту-134 "Україна", якими користуються вищі державні чиновники, вже вилітали свій ресурс і "всі три літаки аварійно небезпечні".

"Тому прийнято рішення будувати шість АНів - сто сорок восьмий або сто п'ятдесят восьмий. Два з цих літаків будуть використовуватися офіційними особами, решта - в комерційних рейсах, щоб заробляти гроші і покривати витрати авіапідприємства. Але це рішення на перспективу. А техніка потрібна сьогодні... ", - сказав він.

Нагадаємо, минулого тижня з'явилась інформація, що на Парковій дорозі в Києві почалося будівництво вертолітного майданчика для президента Януковича.

Як відомо, раніше міністр транспорту Костянтин Єфименко вважав польоти Януковича на роботу на вертольоті теоретично можливими, але складними з боку практичної реалізації.

Зараз ви читаєте новину «Януковича на гелікоптері від ракет оберігатиме спеціальна система захисту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути