пʼятниця, 29 жовтня 2010 14:58

"Афганцю" через 22 роки вручили грамоту, підписану Горбачовим

"Афганцю" через 22 роки вручили грамоту, підписану Горбачовим
Олександр Бідаш із міста Кременчук на Полтавщині отримав грамоту за мужність і військову доблесть, проявлені в Афганістані під час бойових дій. Документ підписав президент Радянського Союзу Михайло Горбачов, він датований 28 грудня 1988 року.

Грамота пролежала в архіві Кременчуцької міліції 22 роки, випадково на неї натрапили і вручили Бідашу без урочистостей.

"Із армії пішов добровольцем у Афганістан. Тоді ще ніхто не знав, яке то пекло. Служив начальником радіостанції, потім супроводжував автоколони з пальним і сухогрузом. Такі називали "свічками", бо швидко і добре горіли. Наприкінці 80-х мене контузили і поранили в плече. Повернувся додому", - розповів Gazeta.ua Олександр Бідаш.

Олександр Бідаш працював електриком, водієм, у міліції. З 1992 року почав займатися приватним бізнесом – першим у місті організував приватний маршрутний транспорт. Видана грамота не дає чоловікові жодних пільг.

"У афганців окрім сплати комунальних пільг не лишилося жодних, - скаржиться Бідаш. - Безвідсоткові кредити не дають, всі банки приватні. Раз на рік мають давати направлення у санаторії на оздоровлення – воно так тільки на папері. Квартири отримати по льготам практично неможливо. Своє житло відробляв. Разом із двома товаришами підписали договір з будівельною фірмою і фарбували три будинки. Працівники цієї фірми відмовилися тим мастилом фарбувати, а ми взялися. Рік після того кров'ю ригав. А як грамоту давали, все одно сльози на очах виступили".

Олександр Бідаш вперше балотується на посаду депутата Кременчуцької міської ради. На вибори іде від партії "Нова політика".

Її лідер – екс віце-прем'єр міністр Володимир Семиноженко.

На інтернет-форумах кременчужани сумніваються в тому, що вручення  грамоти напередодні виборів – випадковість. Припускають, що крок був піар-ходом для підвищення рейтингу кандидата.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «"Афганцю" через 22 роки вручили грамоту, підписану Горбачовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути