середа, 22 липня 2009 13:24

Путін нервується: у тандемі з Медведєвим влада вислизає від нього - ЗМІ

Путін нервується: у тандемі з Медведєвим влада вислизає від нього - ЗМІ

Російський президент Дмитро Медведєв останнім часом укріплює свої позиції в "тандемі" з прем"єр-міністром Володимиром Путіним, вважають зарубіжні спостерігачі. Проте експерти досі не можуть відповісти на просте питання: хто з двох політиків грає провідну роль в Росії? Це стане зрозуміло лише в 2012 році, коли пройдуть нові президентські вибори, пише зарубіжна преса.

Президента Медведєва називають "генералом без армії", оскільки ключові пости в країні зайняті людьми Путіна, відзначає The Christian Science Monitor. Навіть Барак Обама під час нещодавнього візиту до Росії помилково назвав Путіна "президентом".

Деякі експерти говорять, що Путін та Медведєв - два актори, які грають за старим сценарієм "Добрий поліцейський - злий поліцейський". На їхню думку, це дійство розігрується, щоб опозиція втратила пильність, а суспільство загрузло в припущеннях.

Хто головніший - з"ясується в 2012 році

Але інші вважають, що президент Медведєв, "тямущий юрист і фанат Led Zeppelin", поступово робить кроки, щоб позбавитись від опіки могутнього прем"єра. Його "символічні" кроки - інтерв"ю опозиційній "Новій газеті", зустрічі з ліберальними політиками, поправки в жорсткий путінський закон про неурядові організації - можна трактувати і як спробу зібрати прихильників для вирішального удару.

В той же час в поведінці Путіна з"явилась деяка нервозність, відзначає видання. Прем"єр нібито відчуває, що влада вислизає від нього, і намагається довести, що відчайдушно чинитиме опір.

Проте, згідно з травневими опитуваннями "Левада-центру", тільки 19% росіян вірять, що Медведєв проводить "незалежну політику". 68% респондентів переконані, що Медведєв діє під керівництвом Путіна. Зрозуміти "мудрість вулиці" неважко, вважає CSM: за тисячолітню історію росіяни звикли до одного сильного лідера, а двовладдя завжди приводило країну до межі громадянської війни.

Значення Дмитра Медведєва росте, розмови про те, що "новий президент просто тримає місце до неминучого повернення Путіна в 2012 році, утихають", визнає The Guardian.

Але для переобрання на президентський пост Медведєву доведеться подолати масу проблем. Одна з найсерйозніших - затвердження верховенства закону. Інші проблеми - розповсюдження ісламістського екстремізму та розбіжності з США, які Обама намагається приховати своєю привітною політикою. Але головна складність для Медведєва - необхідність адаптувати перебільшену зарозумілість Росії до сьогоднішньої сірої реальності, вважає оглядач британської газети.

За матеріалами NEWSru.com, InoPressa.ru

Зараз ви читаєте новину «Путін нервується: у тандемі з Медведєвим влада вислизає від нього - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути