вівторок, 23 червня 2009 14:09

Кожен четвертий росіянин вважає тандем Путіна і Медведєва неефективним

Кожен четвертий росіянин вважає тандем Путіна і Медведєва неефективним
23 відсотки росіян вважають, що тандем президента Дмитра Медведєва і голови уряду Володимира Путіна керує країною неефективно. Про це свідчить опитування, проведене ВЦДГД в червні 2009 року в 42 регіонах країни.

Ефективним правління Путіна і Медведєва назвали 64 відсотки опитаних. В цілому 42 відсотки росіян вважають, що влада в РФ належить прем"єрові або президентові. Голоси на їх користь розподілилися порівну - Медведєва і Путіна вважають "справжнім правителем країни" по 21 відсотку росіян.

Друге місце зайняли олігархи - їх господарями країни вважають 17 відсотків опитаних. Уряд реальною владою назвали шість відсотків росіян, чиновників - п"ять відсотків, бандитів - також п"ять відсотків. Чотири відсотки вважають, що Росією керує "Єдина Росія". Два відсотки думають, що влада належить народу.

25 відсотків росіян заявили, що поняття не мають, хто в РФ є реальною владою.

На питання "хто є найвпливовішим російським політиком" респонденти відповіли більш одностайно: 69 відсотків вважають "найвпливовішим" Путіна. Медведєву свої голоси віддали лише 21 відсоток опитаних. Ще 21 відсоток не змогли відповісти на питання. Інших політиків, таких як Геннадій Зюганов або Володимир Жириновський, назвали "найвпливовішим" по 1-3 відсотки росіян.

При цьому 48 відсотків опитаних вважають Путіна і Медведєва рівноправними партнерами, 35 відсотків вважають, що головний в тандемі - Путін, п"ять відсотків вважають головним Медведєва, а три відсотки вважають, що прем"єр і президент ще тільки борються за лідерство, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Кожен четвертий росіянин вважає тандем Путіна і Медведєва неефективним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути