Ексклюзиви
вівторок, 17 лютого 2009 17:00

Взаєморозуміння між Путіним і Медведєвим більше немає

"Тандему" Путін–Медведєв уже не існує. Прем"єр і президент Росії перестали крутити педалі в одному темпі. Так стверджує італійська газета "Републіка".

Видання пише, що це стало помітно від часів конфлікту з Грузією: Медведєв був більше на видноті, ніж прем"єр. Потім настала світова криза. Вона виявила ненадійність економічних структур країни та спричинила сум"яття в керівній верхівці. Дійшло до того, що 11 січня Медведєв звинуватив уряд в неефективності. Те, що суперечності насправді існують, засвідчила й газова війна з Україною: Медведєв намагався організувати саміт ЄС, а Путін як справжній господар дому вирішив проблему за 10 год. шляхом прямих переговорів з українським прем"єром Юлією Тимошенко.

У сфері прав людини також нема єдиної думки. Путін переконаний, що тут не можна йти на поступки. Натомість Медведєв хоче надати більше простору так званому громадянському суспільству. Він планує поновити діяльність президентської ради з прав людини. Коли президент Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу порушив цю тему під час розмови з Путіним, прем"єр помітно роздратувався, пише газета.

Не хвилюйся, Дмитре, кермо в надійних руках

А приводом для статті став 17-хвилинний виступ Медведєва у неділю на телеканалі "Росія". Глава держави коментував події тижня. Він намагався видаватися розкутим та впевненим, але відчувалося напруження. Президент засудив тих, хто мінімізує труднощі. Попередив, що не закриватиме очі на неспроможність державних чиновників, зокрема урядовців, яких очолює Володимир Путін.

Як же сприйняв усі ці заяви той, кого все ще вважають наймогутнішою людиною Росії? Куди поділася колишня гармонія? На думку автора статті, найкраще цю ситуацію змальовує анекдот. Путін дарує Медведєву шикарний "мерседес". Щасливчик стрибає від радості. Потім прискіпливо оглядає автомобіль і бачить, що керма немає. "А де ж воно?" — питає. "Не хвилюйся, Дмитре, кермо в надійних руках", — відповідає Путін.

Зараз ви читаєте новину «Взаєморозуміння між Путіним і Медведєвим більше немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути