субота, 09 вересня 2023 10:30

Промивайте лише у двох випадках: як правильно варити макарони, щоб не злиплися

Промивайте лише у двох випадках: як правильно варити макарони, щоб не злиплися
Існує більше ніж 300 видів макаронів. Увесь асортимент макаронних виробів можна поділити залежно від складу тіста та від ґатунку борошна. Фото: розміщено на metro.ua

Промивати зварені макарони холодною водою не можна.

Від цього вони втратять свій смак, пишуть експерти.

Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони та стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме, кажуть фахівці.

Промивати макарони рекомендують, якщо:

– ви не плануєте негайно подавати їх на стіл;

Перекладаючи гарячі спагеті або ріжки одразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт. Він буде продовжувати готуватись під впливом власної температури. Однак це не означає, що потрібно залишати пасту під струменем води надовго.

– макарони призначені для приготування салату;

Їх також можна сполоснути під водою. Завдяки цьому макарони збережуть свою еластичність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пироги можна, а котлети не варто: яку їжу краще підготувати для блекауту

Як правильно варити макарони

Позлипаються макарони чи ні, залежить від того, як їх готувати. Щоб макарони не злипалися, головне – їх правильно зварити

Як саме:

1. Варити макарони у правильній пропорції: на 1 л води брати 100 г макаронів та 10 г солі.

2. Подавати макарони треба одразу, наступного дня вони будуть вже не такими смачними.

3. Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці. Пшеницю таких сортів називають durum.

4. Варити макарони у великій каструлі. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менший шанс на злипання.

5. Варіть макарони на кілька хвилин менше часу, ніж написано на упаковуванні. Якщо варити стільки, як написано, здебільшого вони переваряться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки та як зберігати крупи, щоб захистити їх від комах: добірка порад

6. Не ламати макарони на частини перед тим, як кидати в каструлю. У окропі будь-яка довга паста піде під воду вже за пів хвилини. Поламати макарони можна у разі, якщо це потрібно для певного рецепта.

7. Різні види пасти готуються різний час. Чим тонші і менші, тим швидше, і навпаки. Щоб перевірити готовність, скуштуйте одну з макаронин під час варіння. Готова під час надкушування повинна залишатися пружною, з твердою серцевиною в середині.

8. Не промивати після приготування. Замість цього просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю. Додайте кілька столових ложок оливкової, соняшникової олії чи вершкового масла і ретельно перемішайте.

9. Щоб макарони не позлипалися, важливо закидати їх варитися тільки в киплячу воду. Після цього вода припинить кипіти. Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю, вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні 2 хв.

Ризик підхопити застуду взимку зростає на 80% у дітей та дорослих. Тому в холодний сезон особливо важливо підтримувати імунітет на належному рівні.

Для зміцнення імунітету необхідно переглянути свій раціон і надати перевагу кориснішим продуктам.

Зараз ви читаєте новину «Промивайте лише у двох випадках: як правильно варити макарони, щоб не злиплися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути