
Промивати зварені макарони холодною водою не можна.
Від цього вони втратять свій смак, пишуть експерти.
Промивання макаронів вимиває з них крохмаль, тому вони та стають несмачними, а якщо додати соус, він стікатиме, кажуть фахівці.
Промивати макарони рекомендують, якщо:
– ви не плануєте негайно подавати їх на стіл;
Перекладаючи гарячі спагеті або ріжки одразу після приготування в посуд для зберігання, ви ризикуєте отримати переварений продукт. Він буде продовжувати готуватись під впливом власної температури. Однак це не означає, що потрібно залишати пасту під струменем води надовго.
– макарони призначені для приготування салату;
Їх також можна сполоснути під водою. Завдяки цьому макарони збережуть свою еластичність.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пироги можна, а котлети не варто: яку їжу краще підготувати для блекауту
Як правильно варити макарони
Позлипаються макарони чи ні, залежить від того, як їх готувати. Щоб макарони не злипалися, головне – їх правильно зварити
Як саме:
1. Варити макарони у правильній пропорції: на 1 л води брати 100 г макаронів та 10 г солі.
2. Подавати макарони треба одразу, наступного дня вони будуть вже не такими смачними.
3. Купувати макарони лише із твердих сортів пшениці. Пшеницю таких сортів називають durum.
4. Варити макарони у великій каструлі. Чим більше місця між окремими макаронинами в процесі варіння, тим менший шанс на злипання.
5. Варіть макарони на кілька хвилин менше часу, ніж написано на упаковуванні. Якщо варити стільки, як написано, здебільшого вони переваряться.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки та як зберігати крупи, щоб захистити їх від комах: добірка порад
6. Не ламати макарони на частини перед тим, як кидати в каструлю. У окропі будь-яка довга паста піде під воду вже за пів хвилини. Поламати макарони можна у разі, якщо це потрібно для певного рецепта.
7. Різні види пасти готуються різний час. Чим тонші і менші, тим швидше, і навпаки. Щоб перевірити готовність, скуштуйте одну з макаронин під час варіння. Готова під час надкушування повинна залишатися пружною, з твердою серцевиною в середині.
8. Не промивати після приготування. Замість цього просто відкиньте макарони на друшляк і поверніть назад у каструлю. Додайте кілька столових ложок оливкової, соняшникової олії чи вершкового масла і ретельно перемішайте.
9. Щоб макарони не позлипалися, важливо закидати їх варитися тільки в киплячу воду. Після цього вода припинить кипіти. Перемішайте макарони та накрийте кришкою каструлю, вода знову почне закипати. Після закипання приберіть кришку та варіть макарони до готовності, перемішуючи кожні 2 хв.
Ризик підхопити застуду взимку зростає на 80% у дітей та дорослих. Тому в холодний сезон особливо важливо підтримувати імунітет на належному рівні.
Для зміцнення імунітету необхідно переглянути свій раціон і надати перевагу кориснішим продуктам.
Коментарі