вівторок, 12 лютого 2008 08:16

Прем"єр Великої Британії підтримав введення законів шаріату в країні

Прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун виразив підтримку ініціативі архієпископа Кентерберійського Роуена Уїльямса щодо часткового введення законів шаріату в судову практику країни.

Глава англіканської церкви піддався жорсткій критиці з боку 150 ієрархів, що письмово засудили пропозиції Уїльямса й зажадали від нього вибачень. Глава уряду мав тривалу телефонну розмову з архієпископом, під час якої схвалив його ініціативу. За словами прес-секретаря Брауна, він назвав Уїльямса дуже мужньою людиною, що чесно виконує своє громадське служіння.

Конфлікт в англіканській церкві почався через прочитану архієпископом Кентерберійським 7 лютого лекцію на тему: "Іслам і англійське право". Уїльямс, посилаючись на успішне застосування в юридичній практиці Сполученого королівства деяких норм католицизму та іудаїзму, висловився за впровадження елементів шаріату для мусульманського населення країни. Він заявив, що необхідно запобігти такому розвитку подій, коли мусульмани будуть вимушені вибирати між відданістю релігії та відданістю закону.

Декілька членів синоду англіканської церкви вже зажадали змістити Уїльямса з Кентерберійської кафедри, повідомляє BBC.
Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Великої Британії підтримав введення законів шаріату в країні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути