Ексклюзиви
середа, 21 жовтня 2020 18:05

Посол ЄС процитував Стуса

Посол ЄС процитував Стуса
"Немає більше вороття до давнього, минулого, старого", - слова Василя Стуса. Фото: pinterest.com

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас процитував противникам євроінтеграції українського поета Василя Стуса.

У словах поета йдеться про неможливість повернення до минулого. Очільник представництва вважає, що останнім часом в Україні та за її межами лунають висловлювання, які ставлять під сумнів європейський вибір держави, зазначив він на засіданні Комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посол ЄС виголосив промову досконалою українською

"Нібито угода про асоціацію зв'язує руки українській економіці й усе таке. Можу сказати на це тільки одне: українському народові видніше. За словами Василя Стуса, "немає більше вороття до давнього, минулого, старого". Заради майбутнього України, як стабільної демократичної і процвітаючої європейської держави, ми продовжуємо працювати на цьому обраному шляху. Рухаємося вперед разом", - сказав Маасікас.

Також він наголосив, що за 4 роки Україна виконала 65% економічної частини угоди про асоціацію, обсяг торгівлі між Україною та ЄС, який став найбільшим торговельним партнером України.

Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує читати книгу історика Вахтанга Кіпіані про поета Василя Стуса. Очільник міністерства Олександр Ткаченко наголосив, що особисто закупить книги для національних бібліотек.

Зараз ви читаєте новину «Посол ЄС процитував Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути