середа, 14 травня 2008 13:29

Портрет оголеної поставив рекорд ціни на картину (ФОТО)

 
Портрет сплячої голої чиновниці на ім"я Сью, написаний Люсьеном Фрейдом в 1995 році, проданий на нью-йоркському аукціоні Christie"s за 33,6 мільйона доларів. Це - новий рекорд вартості для полотен 85-річного майстра, що знову завоював титул найдорожчого художника, що нині живе, в світі. Агентство Bloomberg пояснює, що мова йде про ціновий рекорд, встановлений на публічних торгах.

Попереднім володарем титулу найдорожчого художника був Джеф Кунс, чий об"єкт "Підвішене серце" пішов з молотка на Sotheby"s в листопаді 2007 року за 23,6 мільйона доларів.

Передостанній рекорд вартості живопису Фрейда був встановлений в листопаді 2007 року на Christie"s, коли "Портрет Іб і її чоловіка" був проданий за 19,4 мільйона доларів.

Картина Марка Ротко, американського абстрактного експресіоніста, була продана на Christie"s 13 травня за 50,4 мільйона доларів при оптимістичній оцінці в 40 мільйонів. Загальний підсумок торгів склав 348,3 мільйона доларів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Портрет оголеної поставив рекорд ціни на картину (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути