пʼятниця, 06 липня 2007 13:27

Польські геї масово емігрують, рятуючись від "лікування"

 Тисячі польських геїв прибувають до Великої Британії після того, як Міністерство охорони здоров"я Польщі оприлюднило плани їх "лікування", повідомляє лондонська "The Observer".

Польські правозахисники заявляють, що вже багато тисяч геїв залишили країну, рятуючись від переслідувань. Роберт Бідрон, 27-річний керівник Польського фонду, проти гомофобії говорить, що "величезна кількість" геїв залишили і продовжує залишати Польщу після приходу до влади правого уряду Качинського. Він помічає: "Багато з тих, кого я знаю, тепер в Англії, через політичну ситуацію, що склалася. Не з економічних причин, а тому, що тут відбувається переслідування геїв. Геї в Польщі не можуть бути собою".

Пан Бідрон додає: "У пошуках роботи з країни виїхали близько двох мільйонів поляків. Тепер до нашого фонду звертається багато геїв, щоб ми допомогли їм виїхати звідси".

До Великої Британії багатьох приваблюють набагато вищий рівень громадянських свобод і упевненість в тому, що всі їх людські права тут будуть дотримані.

Міністерство охорони здоров"я створило спеціальний комітет, що відповідає за "лікування" геїв. Заступник міністра охорони здоров"я Марек Графовській заявив, що міністерство планує також з"ясувати, скільки у  Польщі геїв, і розробляє набір рекомендацій батькам і вчителям по виявленню потенційних геїв, передає "Завтра".

Зараз ви читаєте новину «Польські геї масово емігрують, рятуючись від "лікування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути