Ексклюзиви
понеділок, 19 травня 2008 16:08

Польща продасть 740 держкомпаній

Польський уряд має намір виставити на продаж 740 компаній протягом найближчих чотирьох років. Про це повідомляє TheFinancialTimes з посиланням на заяву міністра фінансів Польщі Олександра Града (AleksanderGrad). Очікується, що в рамках програми приватизації за чотири роки буде привернуто близько 30 мільярдів злотих (13,7 мільярда доларів).

19 фірм, зокрема Варшавська фондова біржа (WarsawStockExchange), авіакомпанія LotPolishAirlines, а також енергетичні підприємства, будуть реалізовані на фондовому ринку. Деякі (розробник мідних родовищ KGHM, нафтова LotosGroup і газова Pgnig) до приватизаційного списку не увійшли, оскільки насамперед потребують реконструкції.

План приватизації вже схвалений польським урядом, і почне здійснюватися вже в поточному році. В результаті розпродажу передбачається забезпечити додатковими інвестиціями такі області економіки, як кораблебудування, будівництво і туризм.

На думку Града, державі належать міноритарні пакети акцій в половині передбачуваних до приватизації компаній. Уряд Польщі дійшов до висновку, що вигідніше буде їх продати.

За матеріалами: FinancialTimes, Лента.ru

Зараз ви читаєте новину «Польща продасть 740 держкомпаній». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути