понеділок, 03 листопада 2008 09:48

Полиці супермаркетів порожніють без продуктів

Полиці супермаркетів порожніють без продуктів
Як стало відомо "ДЕЛУ", минулої п`ятниці на полицях магазинів мережі Fozzy Group ("Сільпо", "Бумі-маркет", "Фора") не була представлена продукція деяких виробників алкоголю. Серйозно заборговувала перед постачальниками і дніпропетровська мережа "Большая ложка". "Її магазини спустошені приблизно на п`яту частину", — повідомив "ДЕЛУ" один з учасників ринку. За словами виробників харчової продукції, проблем з оплатою зазнають також супермаркети "Велика кишеня" і "Фуршет".

Першим на незадовільні розрахунки з супермаркетами поскаржився один з найбільших виробників ковбасної продукції "Кременчугмясо". За словами співвласника підприємства, депутата Верховної Ради від БЮТ Олега Бабаєва, мережа магазинів "Сільпо" заборговувала "Кременчугмясу" 3 мільйони гривень. Через це виробник загрожує припинити постачання своєї продукції до вказаних супермаркетів.

Про збільшення заборгованості з боку торгових мереж говорять і в компанії "Союз-Віктан". Але припиняти постачання продукції до супермаркетів "Союз-Віктан" поки не має наміру. У разі невчасних оплат компанія спочатку спробує домовитися.

Профільні аналітики проблему із зростанням заборгованостей торгівельних мереж пояснюють браком у них коштів. "Для свого розвитку ритейл залучав великі банківські кредити. Зараз банки різко скорочують розміри кредитування, тому торгові мережі часто компенсують недолік коштів за рахунок збільшення заборгованості перед постачальниками і виробниками за поставлену продукцію", — пояснив директор компанії RetailStudio Михайло Гріщенко.

Зараз ви читаєте новину «Полиці супермаркетів порожніють без продуктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути