четвер, 13 листопада 2008 09:44

Підроблений номер The New York Times повідомив про кінець війни в Іраку (ФОТО)

 
В середу вранці на жвавих станціях метро в Нью-Йорку жартівники безкоштовно розповсюдили декілька тисяч випусків газети The New York Times за 4 липня 2009 року.

Як повідомляється в редакційному блозі справжньої газети, на передовиці підробленого номера можна прочитати статтю "Війна в Іраку закінчена". Решта матеріалів також присвячена "ліберальній утопії". Зокрема, в замітках йдеться про відновлення економіки, прогресивному оподаткуванні та про гарантії медобслуговування всім верствам населення.

На фальшивому сайті газети, який повторює зміст друкарського номера, можна прочитати статті про те, як нинішня керівниця Держдепартаменту США Кондоліза Райс вибачилася перед військовими за те, що адміністрація відправила їх до Іраку, знаючи про відсутність там зброї масового знищення. Також повідомляється про те, що "колишній" президент країни Джордж Буш звинувачується в державній зраді, а націоналізовані нафтові гіганти на кшталт ExxonMobil та ChevronTexaco створюють фонд для боротьби з глобальним потепленням. Крім того, підроблена газета пише про ухвалення законів, що обмежують доходи топ-менеджерів 15-ма мінімальними зарплатами і що відміняють плату за навчання в державних університетах.

Журналістам вдалося дізнатися, що за жартом стоїть організація Yes Men, яка пізніше випустила заяву і дійсно взяла на себе відповідальність за підготовку підробленого випуску газети. За даними Yes Men, акція готувалася майже півроку, а всього їм вдалося надрукувати 1,2 мільйона номерів в шести друкарнях.

Один з колишніх авторів The New York Times, глава Центру вивчення преси та публічної політики Гарвардського університету, відзначив, що такого роду акція повинна полестити редакції справжньої газети. "Я дуже радий, що комусь випуск друкарського номера підробленої The New York Times здався вартою затією", - відзначив Алекс Джонс, порадивши тим, хто отримав таку газету в середу вранці, зберігати її як колекційний предмет, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Підроблений номер The New York Times повідомив про кінець війни в Іраку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути