четвер, 17 травня 2007 08:20

Перемир"я в секторі Газа не перешкодило загибелі 19 чоловік

Вчора в результаті зіткнень активістів рухів ФАТХ і ХАМАС на території сектора Газа було убито 19 чоловік, незважаючи на підписане того ж дня президентом Палестинської автономії Махмудом Аббасом і прем"єром Ісмаїлом Ханією чергове перемир"я.

З неділі в секторі Газа загинули 42 людини, більшість з них належала до ФАТХ. Нагадаємо, в грудні 2006 і січні 2007 року в боях між прихильниками двох партій загинуло близько сотні палестинців. 17 березня до влади прийшов коаліційний уряд, проте зіткнення не припинилися.

Загострення конфлікту відбулося після того, як керівництво ХАМАС на початку травня відкинуло запропонований американцями план мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту. План встановлював терміни часткової відміни введених Ізраїлем обмежень на пересування палестинців на Західному березі річки Йордан в обмін на припинення ракетного обстрілу ізраїльських міст з боку палестинських бойовиків, з посиланням на агентство France Presse повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Перемир"я в секторі Газа не перешкодило загибелі 19 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути