понеділок, 19 травня 2008 12:51

Парламент Великобританії розгляне "законопроект про ембріони"

Парламент Великобританії розгляне "законопроект про ембріони"
Прем"єр-міністр Великобританії Гордон Браун закликав депутатів парламенту країни підтримати законопроект, який дозволить проводити експерименти з ембріонами людини і тварин. Документ буде представлений на голосування вже сьогодні. Браун знов підкреслив, що, враховуючи протистояння церкві, члени парламенту від його партії можуть голосувати залежно від своїх переконань. Проте при цьому він знову відзначив значущість подібних експериментів, які, за його словами, можуть серйозно допомогти в лікуванні ряду хвороб, - таких, наприклад, як Паркінсона і Альцгеймера.

Мова йде про так звані гібридні ембріони, які вперше в світі вдалося створити мікробіологам з університету Ньюкасла. У цих ембріонах присутні людські і тваринні клітки. Мета подібних досліджень - отримати стволові клітини, необхідні для розробки методів лікування важких захворювань.

Окрім законопроекту про експеріментах з ембріонами британським парламентарям потрібно буде також висловитися з питання про легально допустимі терміни штучного переривання вагітності - їх передбачається понизити з 24-х чи до 22-х навіть 20-ти тижнів, повідомляє euronews.net.

Зараз ви читаєте новину «Парламент Великобританії розгляне "законопроект про ембріони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути