Ексклюзиви
четвер, 25 січня 2007 20:41

Папу Римського запросили відвідати Ірак та Іран

Бенедикт XVI отримав запрошення відвідати Іран та Ірак. Посол Ірану при Святому Престолі Джавад Фарідзадех запропонував Папі Римському відвідати країну. Ймовірно, не йшлося про офіційне запрошення, проте питання про організацію такого візиту Ватикан вивчає.

Крім того, аналогічна пропозиція поступила Папі з боку іракського посланця і зараз вивчається можливість організації зустрічі між Бенедиктом XVI і духовним лідером шиїтів аятоллоюАлі ас-Систані.

Ставлення мусульманського світу до фігури Бенедикта XVI неоднозначне. Після його виступу в університеті німецького міста Регенсбург, в якому понтифік процитував негативну думку одного з візантійських імператорів XIV століття про іслам, ніяк її не прокоментувавши, в багатьох мусульманських країнах проходили демонстрації протесту, направлені проти глави Римо-католицької церкви.

Проте після цього Папа неодноразово виражав свою пошану до ісламу, яку він особливо яскраво проявив під час своєї пастирської поїздки до Туреччини в кінці 2006 року. Перебуваючи у Стамбулі, Бенедикт XVI провів молитву у Блакитній мечеті, ставши першим папою, який переступив поріг мусульманського храму в Туреччині. Цей жест високо оцінили мусульмани усього світу, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Папу Римського запросили відвідати Ірак та Іран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути