вівторок, 29 січня 2008 15:00

ООН вважає, що Кенія знаходиться на межі гуманітарної кризи

Кенія вже найближчим часом зіткнеться з гуманітарною кризою, якщо політична ситуація в цій країні не нормалізується. Про це заявив у вівторок журналістам заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Джон Холмс. У бельгійській столиці Брюсселі він проводить консультації з цієї проблеми з керівництвом Євросоюзу і депутатами Європарламенту.

Нагадаємо, безлади в Кенії почалися після президентських виборів, що відбулися 27 грудня 2007 року. Перемогу на виборах отримав Мваї Кібакі, випередивши свого найближчого конкурента, кандидата від опозиції Раїла Одінгу. Останній не погодився з підсумками виборів, що привело до ускладнення ситуації в країні.

В результаті озброєних зіткнень 300 тисяч жителів Кенії опинилися на положенні переміщених осіб, відзначив британський дипломат. "Ситуація особливо ускладнилася в останні дні", - констатував він, додавши, що це різко погіршує можливості гуманітарних постачань в країну.

В понеділок міністри закордонних справ країн ЄС прийняли в Брюсселі заяву, в якій мовиться, що розрахована на п"ять років програма європейської допомоги Кенії об"ємом 563 млн. доларів може бути заморожена, якщо криза там не буде врегульована.

Відзначимо, колишній генсек ООН Кофі Аннан, який прибув до Кенії, раніше намагався врегулювати конфлікт шляхом переговорів. Він закликав президента Кенії Кібакі та опозиціонера Раїла Одінга сісти за стіл переговорів, щоб зупинити бійню. Проте зусилля Аннана поки не приносять очікуваних результатів, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «ООН вважає, що Кенія знаходиться на межі гуманітарної кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути