четвер, 06 березня 2008 09:22

ООН створила групу швидкого реагування на кризи

В ООН створено групу швидкого реагування на кризи в різних точках планети.

Як передає ІТАР-ТАРС, про це повідомив на прес-конференції в штаб-квартирі Об"єднаних Націй заступник генсека ООН з політичних питань Лінн Пескоу.

До групи увійшли досвідчені парламентери, що брали участь у врегулюванні кризових ситуацій в різних країнах світу, фахівці з безпеки, юристи, що спеціалізуються в різних областях права, зокрема конституційного і прав людини.

Ця команда покликана надавати екстрену політичну і юридичну допомогу, а також вести переговори про припинення вогню в разі виникнення кризових ситуацій. "Необхідність створення такої групи підтверджується вже впродовж декількох років", - сказав Пескоу. Як останній приклад ситуації, в якій повинна працювати створена група, він привів політичну кризу в Кенії, що виникла після виборів і призвела до трагічних наслідків.

"Група швидкого реагування ООН негайно виїжджатиме на прохання держав - членів Організації або міжнародних організацій", - сказав Лінн Пескоу, повідомляє "Подробности".
Зараз ви читаєте новину «ООН створила групу швидкого реагування на кризи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути