середа, 26 грудня 2007 14:09

ООН і ЄС вважають неправомірним рішення Афганістану

ООН вважає неправомірним рішення уряду Афганістану вислати двох європейських дипломатів у зв"язку з підозрами в контактах з бойовиками руху "Талібан". Один з дипломатів є високопоставленим співробітником ООН, а інший - виконує обов"язки глави представництва Євросоюзу в кабулі. Вони повинні покинути територію країни 27 грудня поточного року, згідно законам Афганістану.

Представники ООН "не бачать підстав для такого рішення, проте поважають незалежність уряду Афганістану" і сподіваються на "швидке повернення" своїх співробітників назад в країну, передає Associated Press.

Скандал розгорівся навколо поїздки дипломатів в провінцію Гільменд, де, як сверджують, вони зустрічалися з місцевими старійшинами. В той же час влада країни впевнена, що представники ООН і ЄС вели переговори з талібами. Дипломати були оголошені персона нон-грата, "загрозливими національній безпеці".

За словами прес-секретаря президента країни Хаміда Карзая Хомайюн Хамідзада, вислані дипломати "займалися діяльністю, що не відноситься до їх службових обов"язків". Британський уряд заперечує ведення будь-яких переговорів з представниками руху "Талібан", повідомляє АМИ "Новости".

Зараз ви читаєте новину «ООН і ЄС вважають неправомірним рішення Афганістану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути