субота, 08 липня 2023 21:02

Олімпійську призерку Садовничу включили до складу членів НОК України попри мільйонні борги

Олімпійську призерку Садовничу включили до складу членів НОК України попри мільйонні борги
Олену Садовничу включили до складу членів НОК України попри мільйонні борги. Фото: uk.wikipedia.org

Національний олімпійський комітет України не мав інформації про мільйоні борги олімпійської призерки Олени Садовничої. Також відомство не знало про внесення Садовничої до реєстру боржників, накладення арешту на все майно, відкриття кримінального провадження. Про це заявила виконавчий директор НОК України Наталія Коваленко у відповіді на адвокатський запит щодо співпраці Садовничої та Олімпійського комітету.

Олімпійську призерку включили до персонального складу членів НОК України вже після винесення рішення суду. Проте одним із критерії членства в НОК України є наявність бездоганної ділової репутації. 14 листопада 2022 року Етична комісія рекомендувала Виконкому НОК України внести призерку до складу членів на період 2022-2025 років попри наявність судових спорів.

Станом на зараз керівництво Національного олімпійського комітету України не ініціювало питання припинення членства Садовничої у зв'язку з порушенням статуту організації.

Раніше повідомлялося, що олімпійська призерка Олена Садовнича з сином заборгувала мільйони за рішеннями суду. Вони отримали кошти від громадянина за розробку дизайну інтер'єру, продаж будівельних матеріалів та техніки для ремонту квартири, проте послуги не надали та товар не поставили. Всі отримані гроші були виведені з банківських рахунків. Садовнича внесена до реєстру боржників, на все майно накладено арешт, почалась процедура примусового стягнення коштів.

За інформацією НОК України, Садовнича Олена Анатоліївна є членкинею НОК України та входить до складу комісії "Жінки в спорті".

Зараз ви читаєте новину «Олімпійську призерку Садовничу включили до складу членів НОК України попри мільйонні борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути