пʼятниця, 14 листопада 2008 14:19

Виявлено масові поховання розстріляних у 1939 році карпатських січовиків

На Верецькому перевалі, що з"єднує Львівську та Закарпатську області, знайдені масові захоронення людей, історики роблять висновки, що це розстріляні у 1939 році карпатські січовики. Про це повідомили в управлінні інформації та зв"язків із громадськістю Закарпатської облдержадміністрації.

Як йдеться в повідомленні, у лютому 2008 року голова Закарпатської облдержадміністрації звернувся з листом до віце-прем"єр-міністра України, голови державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам"яті жертв війни та політичних репресій Івана Васюника з проханням надати кошти з держбюджету на перепоховання та увічнення пам"яті карпатських січовиків, розстріляних на Верецькому перевалі.

Кошти з Державного бюджету були виділені державній міжвідомчій комісії, яка і координує всі роботи. Безпосередньо розкопки і ексгумацію проводять спеціалісти львівської "Долі", яка є єдиним в Україні підприємством такого профілю.

У двох місцях, на які вказали старожили, були закладені спеціальні шурфи. Наразі виявлено останки 10 людей. Як повідомив відповідальний секретар міжвідомчої комісії, керівник групи пошуковців Святослав Шеремета, не підлягає сумніву, що це полеглі січовики, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Виявлено масові поховання розстріляних у 1939 році карпатських січовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути