Ексклюзиви
середа, 07 травня 2008 11:52

Обама став першим від демократів. Результати праймеріз (ФОТО)
6

Підсумки праймеріз у демократів в Індіані і Північній Кароліні мало що змінили в розстановці сил. Барак Обама зміцнив позиції і виграв проміжні президентські вибори. Хіларі Клінтон виконала завдання-мінімум, не допустивши подвійного фіаско.

"Я виграю, він виграє. Я думаю, це говорить про те, наскільки сильно захоплені боротьбою наші прихильники, і наскільки багато американців хочуть змінити країну. Я можу запевнити вас: щоб не трапилося, я все зроблю для того, щоб стати кандидатом від демократичної партії. Тому що в листопаді ми повинні виграти", - заявила сенатор від штату Нью-Йорк після перемоги в Індіані.

Та все ж екс-першій леді доводиться задовольнятися лише тим, що вона наздоганяє свого суперника. Сенатор від штату Ілінойс Барак Обама фінішував першим в Північній Кароліні, ще на крок наблизившись до заповітної мети.

"Ми не повинні давати шансу Джону Маккейну, - сказав він виборцям, - щоб не отримати на третій термін того ж Джоджа Буша. Америці потрібні зміни. І тому в листопаді ми будемо єдині."

Обама зараз є лідером президентських перегонів у демократів і з урахуванням сьогоднішньої перемоги в Північній Кароліні виграв "праймеріз" в 32 з 48 штатів і територій, де вже пройшли проміжні президентські вибори.

Варто відзначити, що останнє опитування, проведене інформаційним агентством Associated Press спільно з агентством Ipsos, показало, що Клінтон, як і Обама, переможе на виборах кандидата-республіканця Джона Маккейна, причому зробить це з великим відривом.

Клінтон, висунутій проти Маккейна, віддали перевагу 50% опитаних. Маккейн в цьому випадку набирає 41%. У Обами в поєдинку з Маккейном є шанс обійти суперника всього на 2% (46 проти 44).

Щоб стати єдиним кандидатом на пост президента від демократів Обамі і Клінтон потрібно заручитися підтримкою 2025 делегатів. Вже зрозуміло, що ні Обама, ні Клінтон на праймеріз їх не набирають. Тому, вирішальна сутичка відбудеться в серпні - на загальнонаціональному з"їзді партії в Денвері.

Фото Reuters

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Обама став першим від демократів. Результати праймеріз (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути