середа, 31 березня 2010 22:05

Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі

Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі

Сьогодні, 31 березня, президент США Барак Обама заявив, що його країна розроблятиме нові родовища нафти і газу, щоб бути менш залежною від корисних копалин й іноземної нафти.

"Сьогодні ми оголошуємо про розширення розробки прибережних родовищ нафти і газу, але таким чином, щоб зберегти баланс між необхідністю освоєння наших власних енергоресурсів та необхідністю захищати природні ресурси Америки", - сказав Обама, виступаючи з промовою на авіабазі ВПС Ендрюс.

Він відзначив, що буде розглянута можливість розробки нових родовищ у середній і південній Атлантиці, а також у Мексиканській затоці. При цьому глава Білого дому пообіцяв, що у їхній розробці будуть використовуватися новітні технології, що знижують ризик заподіяння шкоди навколишньому середовищу.

"Ми охоронятимемо регіони, важливі для туризму, збереження навколишнього середовища та національної безпеки. І ми керуватимемо науковими судженнями, а не політичною ідеологією", - підкреслив він.

Обама також визнав, що його програма не викличе оптимізму у багатьох людей. "Знайдуться ті, хто різко не погоджуватимуться з цим рішенням, у тому числі ті, хто буде говорити, що нам не слід відкривати нові місця для буріння. Але я хочу підкреслити, що дане оголошення є частиною широкої стратегії, яка веде нас від економіки, заснованої на органічному паливі та іноземної нафти, до економіки, заснованої на зробленому в країні паливі і чистій енергії ", - відзначив він.

Влітку 2008 року тодішній президент США Джордж Буш звернувся до Конгресу з проханням дозволити буріння нафти в прибережних водах США. Буш відзначив, що цей крок дозволить знизити залежність Америки від імпорту нафти.

Буріння і видобуток у прибережних водах США були заборонені майже 30 років тому.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Обама дозволив добувати нафту на американському шельфі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути