Ексклюзиви
четвер, 28 січня 2010 12:36

Обама розповів про майбутнє США

Обама розповів про майбутнє США

Президент США Барак Обама відзвітувався перед американцями про стан держави та плани уряду на майбутнє. Він об"явив, що першочерговим своїм завданням вважає створення нових робочих місць, а вже потім - виведення військ з Афганістану та Іраку, пише Tvn24.

На першому місці в промові президента США перед конгресом були економічні питання. Вони зайняли більше двох третин всієї промови, яка тривала 70 хвилин. На другий план відійшли міжнародні питання, хоча мова зайшла і про них.

На початку американський президент відзначив, що отримав від попередньої команди досить тривожний спадок, а саме величезний дефіцит бюджету. Він також підкреслив, що його головування розпочалося за умов фінансової кризи і глибокого економічного спаду.

З метою подолання бюджетного дефіциту, Обама запропонував заморозити частину державних витрат на три роки.

Президент США також повідомив, що має план прискорення економічного відновлення і збільшення кількості робочих місць. Він запропонував забрати $30 мільярдів з фонду надання допомоги великим банкам на користь стимулювання кредитування малого бізнесу, а також ввести нові пільги і податкові стимули.

Нові робочі місця принесе заплановане збільшення витрат на освіту і продовження модернізації інфраструктури шляхом будівництва високошвидкісної залізничної мережі.

Обама згадав про альтернативні джерела енергії. За його словами, США мусять інвестувати в екологічно чисті технології використання вугілля.

Президент-демократ навіть викликав овацію в республіканців, коли повідомив про плани розбудови атомних станцій і пошуку нафти в прибережному шельфі. Республіканська партія вимагала цього вже довгий час.

Обама також трохи (15 хвилин) торкнувся міжнародних питань, згадавши про боротьбу з глобальним тероризмом. Він нагадав про успіхи свого уряду у війні проти "Аль-Каїди" в Афганістані і Пакистані. Також погрозив "наслідками" Ірану, якщо той не відмовиться від ядерної зброї.

Він підтвердив, що Америка завершить цього року війну в Іраку і в серпні виведе звідти всі війська. Також президент сказав, що питання про подальше скорочення стратегічних ядерних озброєнь з Росією, зараз доопрацьовується.

Наприкінці своєї промови Обама закликав націю не втрачати віру в те, що він може здійснити свої передвиборчі обіцянки, адже "ніхто не казав, що буде легко".

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Обама розповів про майбутнє США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути