Ексклюзиви
середа, 20 січня 2010 11:09

Німецькі актори пили горілку і розлякали глядачів у виставі "Москва-Петушки"

Німецькі актори пили горілку і розлякали глядачів у виставі "Москва-Петушки"

Актори франкфуртського театру в буквальному сенсі запоєм увійшли в роль алкоголіка у виставі "Москва-Петушки" за знаменитою поемою Венедикта Єрофеєва. Як пише австрійська Kleine Zeitung з посиланням на таблоїд Bild, актори пили справжню горілку - поки в певний момент у них не стали заплітатися язики, а дії на сцені - відверто абсурдними.

36-річний Марк Олівер Шульце раніше прославився в Німеччині роллю Едіпа. Тут він звалився зі сцени в зал, після чого швидка допомога доправила його до лікарні. При цьому, як пишуть газети, він був дуже агресивний. Для наведення порядку знадобилися не тільки лікарі, але й поліція зі службовими собаками. Також на місце інциденту викликали пожежників.

Німецька експериментальний вистава в театрі Frankfurter Schauspiel називається "Die Reise nach Petuschki" ( "Подорож у Петушки"). Його суть у тому, що четверо акторів сидять на сцені на залізних стільцях, випивають і декламують текст Єрофеєва.

Актори кричали "Nastrovje "!", розкидали текст по сцені і намагалися наливати горілку глядачам. Публіка зрозуміла, що все відбувається по-справжньому, лише коли впав Шульце. Тоді глядачі почали вибігати з залу, створивши хаос у фойє.

Замислювалася читка роману Єрофеєва як експеримент, пояснив після інциденту директор театру Олівер Реєзе. Актори повинні були читати цей "чудовий текст, ну і пропускати час від часу по чарці". "Я вже всім сказав, щоб більше такого не було, - сказав директор. - Це ж дитячий садок якийсь!" Шульце отримав догану. Самопочуття інших учасників застілля - добре.

Поема в прозі "Москва-Петушки" була створена в 1969-70 роках в СРСР і спочатку поширювалася у самвидаві. Написана поема від імені п"яниці Венічки, який їде в електричці Горьківського напрямку від Курського вокзалу в Петушки до коханки і дитини. Весь час розповіді він перебуває в глибокому запої. Текст переклали на багато мов.

Версии

Зараз ви читаєте новину «Німецькі актори пили горілку і розлякали глядачів у виставі "Москва-Петушки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути