субота, 05 липня 2008 15:23

Німець відірвав восковому Гітлеру голову

Житель Берліна відірвав голову восковій скульптурі Адольфа Гітлера на офіційному відкритті філії Музею мадам Тюссо в столиці Німеччини.

41-річний чоловік позбавив воскового Гітлера голови на знак протесту проти розміщення його фігури в берлінському музеї.

"Він ударив очевидця, який хотів перешкодити йому, і відірвав голову Гітлеру", - сказав представник поліції.

Поява фігури Гітлера в берлінському музеї воскових фігур відразу викликала обурення в Германії.

"Несмаком і зловісним знаком", а також "явною провокацією" назвав розміщення фігури Гітлера в берлінський музей воскових фігур, розташований недалеко від меморіалу жертвам нацизму, секретар Фонду пам"ятників убитим євреям Європи Уве Ноймеркер.

Аналогічні зауваження зробили багато німецьких політиків старшого покоління і громадські діячі, не дивлячись на пояснення, які дала журналістам менеджер берлінського "Кабінету мадам Тюссо" Сусанна Келлер.

"Ми зобразили Гітлера зломленою, постарілою людиною, що доживає свої останні дні в підземному бункері. Згідно з проведеними нашими маркетологами репрезентативним опитам туристів і жителів Берліна, вони вважають бажаним розміщення подібної скульптури Гітлера в тутешньому музеї воскових фігур", - сказала Келлер.

Вона також спростувала висловлені деякими супротивниками "музейної фігури Гітлера" побоювання, що експонат може стати місцем паломництва неонацистів і поклонників колишнього диктатора. Саме тому, за її словами, "будь-який контакт" з цією фігурою недвозначно заборонений "на знак пошани до пам"яті мільйонів жертв Другої світової війни".

Тут же встановлені відеокамери спостереження, щоб співробітники охорони музею могли оперативно присікти будь-які спроби порушити заборони і швидко вивести з приміщення порушника. На супровідній табличці поряд з "кабінетом Гітлера", як підкреслила Келлер, спеціально детально розповідається об лиходійства нацистів і загибель у період їх режиму мільйонів людей, зокрема шести мільйонів євреїв.

Усього в берлінській філії лондонського Музею мадам Тюссо знаходяться 75 воскових ляльок, розміщених на приблизно 2,5 тисячах квадратних метрів в будинку 74 по Унтер-ден-Лінден.

Музей мадам Тюссо в Берліні - це восьмий музей воскових фігур фірми Merlin Entertainments у світі. Окрім Гітлера, там представлені фігури, наприклад, акторів і музикантів. Так, відвідувачі можуть зручно влаштуватися на круглому ліжку поряд з Роббі Уїльямсом або сфотографуватися пліч-о-пліч з Дженніфер Лопес та Джастіном Тімберлейком.

75 воскових фігур розташовано на площі дві з половиною тисячі квадратних метрів, серед них - зображення Джона Кеннеді, Михайла Горбачова, лідерів СЄПН - Вальтера Ульбріхта та Еріха Хонеккера.

У Альберта Ейнштейна можна перевірити свою ерудицію, Оліверу Кану спробувати забити пенальті, а з канцлером Ангелою Меркель влаштувати словесну дуель. Кілька воскових фігур було зроблено спеціально для берлінської експозиції, наприклад, Клауса Воверайта, Гюнтера Грасса і Бертольта Брехта, повідомляє Newsru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Німець відірвав восковому Гітлеру голову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути