Ексклюзиви
пʼятниця, 20 листопада 2009 10:56

Невідомий у марлевій пов"язці застрелив відомого священика-місіонера (ФОТО)

У православному Храмі Апостола Хоми на півдні Москві невідомий розстріляв священика-місіонера та поранив регента храму. За основною версією слідства, злочин було скоєно на релігійному ґрунті.

Чоловік у медичній марлевій пов"язці та в чорному одязі увірвався до церкви пізно ввечері у четвер, 19 листопада. У храмі перебували прихожани, і невідомий голосно запитав священика Данилу Сисоєва. Коли священик вийшов, він вистрілив в нього, а потім поранив регента.

Всього злочинець зробив чотири постріли, за попередніми даними, з пістолета Макарова або з ТТ. На місці знайшли чотири стріляні гільзи від пістолета калібру 9 мм.

35-річний настоятель храму Данило Сисоєв отримав поранення в голову та в груди і помер дорогою до лікарні. Регент госпіталізований і перебуває під охороною, його життю нічого не загрожує.

Вбивця втік, за словами очевидців, він був не на машині. Злочинця оголосили в розшук, його дані передані всім нарядам міліції та автопатрулям Москви.

За основною версією слідства, вбивство було скоєно на релігійному ґрунті. Сисоєв був відомий активною місіонерською діяльністю, зокрема допомагав постраждалим від сектантів і окультистів. Також отець Данило вступав у відкриту полеміку з представниками екстремістських напрямів ісламу, писав статті та книги про мусульман та православних.

За словами друзів покійного, на його адресу неодноразово надходили погрози. Близько двох місяців тому священикові подзвонив невідомий і сказав, що він засуджений до страти.

ТСН

Зараз ви читаєте новину «Невідомий у марлевій пов"язці застрелив відомого священика-місіонера (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути