вівторок, 10 червня 2008 13:48

НБУ збирається відпустити долар у вільне плавання

НБУ збирається відпустити долар у вільне плавання

Заступник голови правління Національного банку України Олександр Савченко не виключає, що в перспективі необхідно буде відмовитися від політики встановлення граничних значень коливання офіційного курсу.

Про це він сказав сьогодні журналістам.

"На цей рік коридор, можливо, ще й потрібен. У перспективі в ньому немає необхідності, його немає в інших розвинених країнах", - сказав О.Савченко .

За його словами, значення граничних коливань офіційного курсу затверджує рада Національного банку України. На сьогодні склад ради Нацбанку заступник голови НБУ оцінює як "дуже кваліфікованих співробітників".

Як сказав О.Савченко , "до їхніх рекомендацій ми (правління НБУ) прислухаємося завжди, беремо до уваги. Вважаю, що на цьому етапі рада Нацбанку є абсолютно адекватною".

На сьогодні в Основних принципах грошово-кредитної політики на 2008 рік, який затверджує рада Нацбанку, коридор офіційного курсу гривні встановлений у рамках 4,95-5,25 грн. за 1 дол.

Офіційний курс на рівні 5,05 грн. за 1 долар США був встановлений Нацбанком 21 квітня 2005 року (тоді гривня відразу зміцнилася на 14 копійок) і не змінювався до 22 травня 2008 року, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «НБУ збирається відпустити долар у вільне плавання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути