Ексклюзиви
середа, 03 липня 2019 20:50

Назвали кандидатури на ключові посади в Євросоюзі: що вони означатимуть для України

Назвали кандидатури на ключові посади в Євросоюзі: що вони означатимуть для України
На саміті в Брюсселі погодили пакет кандидатур на ключові посади в Євросоюзі Фото: Zrada Today

Лідери Євросоюзу на саміті в Брюсселі погодили пакет кандидатур на ключові посади в Євросоюзі. Зокрема, саміт пропонує німецьку міністерку оборони Урсулу фон дер Ляєн на посаду голови Єврокомісії.

На посаду високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки номінували виконувача обов'язків глави МЗС Іспанії Жозепа Борреля.

Кандидатуру бельгійського прем'єра Шарля Мішеля погодили на посаду президента Європейської ради. Це рішення не потребуватиме затвердження у Європарламенті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На саміті ЄС не змогли обрати нового голову Єврокомісії

"Раніше був Дональд Туск, який підтримував Україну на всіх рівнях. Зараз такої людини не матимемо. Всі ці призначення представляють стару Європу, і до Східної інтерес не демонструють . Є бельгієць, іспанець та німкеня, - каже міжнародний експерт центру "Нова Європа" Леонід Літра. -Це означає, що ЄС концентруватиметься на внутрішніх питаннях. Тепер за увагу до України прийдеться боротися більше, ніж раніше. Урсула фон дер Ляйєн знайома з питанням безпеки в ЄС. Через це тема України для неї може стати важливою і наша держава має шанс лишитися на повістці дня. У свіжих інтерв'ю Борреля, не було жодного слова про Україну. Було про Венесуелу, відносини Росії та США, міграційну кризу в ЄС. Але думки про східноєвропейське партнерсто не звучать"

У резолюції саміту Україна – ЄС минулого року європейці визначили чотири реформи, які відбуваються в Україні помітно добре.

Зараз ви читаєте новину «Назвали кандидатури на ключові посади в Євросоюзі: що вони означатимуть для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути