Ексклюзиви
пʼятниця, 23 квітня 2021 10:35

Наше суспільство має відмовитися від мови ненависті – правозахисниця

Автор: надала Віра Валлє
   Соціальний поступ неможливий без міжособистісної довіри - каже Віра Валлє
Соціальний поступ неможливий без міжособистісної довіри - каже Віра Валлє

Українське суспільство не має сильного соціального капіталу, основу якого складають довіра, повага й толерантність. Через це нами досі легко маніпулювати й розпалювати ворожнечу.

Про це розповіла Gazeta.ua правозахисниця і письменниця Віра Валлє.

"Українцям бракує довіри. Довіру можна розглядати не лише як емоційний стан, а і як економічний ресурс, основу соціального капіталу. Соціальний капітал – це здатність учасників спільноти об'єднуватися для досягнення певної мети. Це я побачила в США. Приїхала туди і здивувалася: щойно зупиняєшся на вулиці й розгортаєш мапу, щоб знайти дорогу, уже за мить підходять небайдужі і пропонують допомогу. Оце довіра. Довіра – це про доброчесність учасників дорожнього руху у Швейцарії та про відкриті вікна помешкань у Нідерландах. Соціальний поступ неможливий без міжособистісної довіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До процедури вакцинування від коронавірусу залучені корупційні схеми: правозахисниця

Українцям також бракує поваги й толерантності, поширені нетерпимість і ненависть. Скрізь лунає лексика ненависті, яку охоче використовують усі охочі, не усвідомлюючи, що стають інструментом у руках пропаганди Росії. Там працюють цілі інститути, метою яких є розпалювання ворожнечі заради послаблення України", – зауважила правозахисниця.

Інтерв'ю з Вірою Валлє читайте в журналі Країна.

Віра Валлє – письменниця, правозахисниця. Докторка філософії в галузі економіки. Два роки навчалась у Школі бізнесу Мерілендського університету в Сполучених Штатах. Стажувалася в американському суді з розгляду федеральних скарг і Торговельно-економічній місії при посольстві України в США. Працювала в міжнародних корпораціях Philip Morris International, Kuehne + Nagel, Imperial Tobacco Group, юридичних компаніях, групі Світового банку та громадському секторі. Авторка проєктів законів у сфері господарської діяльності та протидії корупції, книжок у галузі права, економіки, політології, соціології і філософії.

Зараз ви читаєте новину «Наше суспільство має відмовитися від мови ненависті – правозахисниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути