вівторок, 27 березня 2007 10:42

Населення планети катастрофічно старіє

Населення планети зіткнулося з безпрецедентними демографічними змінами. Майже всі країни світу зараз у перехідному стані, а Японія і Європа вже досягли його останнього етапу - старіння. Про це говориться в новій доповіді ООН "Моніторинг світового населення з наголосом на зміну вікових структур та її наслідки для розвитку".

За інформацією Організації об"єднаних націй, в 2007 році 28 відсотків з 6,6 мільярдів людей, які живуть на Землі, складають діти, 18 відсотків - молодь, 44 відсотки - особи основного працездатного віку і 10 відсотків - літні люди.

Проте, вже найближчим часом ситуація зміниться. У майбутні десятиліття населення всіх країн з різним рівнем розвитку старітиме. При цьому в розвинених країнах частка дітей залишиться практично стабільною - на рівні 16 відсотків, тоді як частка літніх людей зросте наполовину і досягне до 2050 року 32 відсотків.

Таким чином, в середині століття в розвинених країнах в середньому на одну дитину припадатиме дві літні людини. Тим часом, на європейському континенті населення вже є найбільш старим. Європа, за прогнозом, лідируватиме за кількістю літніх людей у майбутньому, повідомляють Дни.ру.

Зараз ви читаєте новину «Населення планети катастрофічно старіє». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути