понеділок, 11 лютого 2013 11:42

Найкраща профілактика — зміцнення організму

Найкраща профілактика — зміцнення організму

У сезон застудних захворювань варто подбати про зміцнення організму. Щоб уберегтися від звичних для цієї пори вірусів, необхідно дотримуватися простих, але важливих заходів. Цілком покладатися на чудодійний ефект ліків не варто, стверджують фахівці в галузі профілактичної медицини.

Щоб забезпечити захисний бар'єр на шляху інфекції, потрібно навчитися звертати увагу на сигнали свого тіла, а не бігти в аптеку при перших ознаках нездужання. Варто пам'ятати, що таблетки борються з конкретними симптомами, - говорить Наталія Скляр, гомеопат, лікар-реабілітолог. - Прийом антибіотиків протягом тривалого часу може обернутися порушенням кишкової мікрофлори і ослабленням імунітету.

Основа профілактики - правильне харчування. У холодний сезон слід особливо ретельно стежити за щоденним раціоном, адже від цього напряму залежить здатність організму протистояти інфекціям. Важливо, щоб у меню завжди були мед, молоко, свіжі та сухі фрукти, цитрусові, горіхи, часник. Ці продукти багаті на вітаміни, які краще засвоюються та ефективніші тих, що можна придбати в аптеках. Це підтверджує й традиційна медицина. Замість тістечок і цукерок добре їсти яблука й апельсини, замість газованої води - пити молоко та трав'яні чаї. Так можна значно збільшити шанси організму протистояти захворюванням.

Не менш важливим захисним фактором є уникнення переохолодження. Слід тепло одягатися, щоразу вдягати шапку й шарф. Взуття має бути зручним і сухим.

Та якщо не вдалося вберегтися і ви перемерзли, слід обов'язково дотримуватися рекомендацій лікарів.

Терміново відновіть нормальну температуру тіла. Приміром, прийміть гарячу ванну чи душ, - радить Наталія Скляр. - Після того, як організм зігріється, можна вжити 30-50 грамів спиртного. У невеликій кількості алкоголь добре розширює судини, покращує кровообіг, забезпечує приплив крові до бронхів і легень.

Щоб зігріти організм зсередини найкраще прийняти Nemiroff "Медову з перцем". Ця настоянка містить натуральний мед - природний імуностимулятор з великою кількістю поживних вітамінів і мінералів. Червоний перець чилі, який добре мобілізує нервову систему, активізує захисні сили організму, забезпечуючи приток крові до стравоходу, трахей і бронхів. А також лікарську рослину буркун, що сприяє усуненню запальних процесів.

У комплексі з медом, перцем та настоєм буркуну, дія алкоголю стає більш ефективною, особливо в профілактиці простудних захворювань, - пояснює експерт.

Ще однією рекомендацією фахівців є регулярні прогулянки на свіжому повітрі. У сезон поширення респіраторних інфекцій варто за можливості уникати скупчень людей. Не слід відмовлятися від можливості покататися на лижах чи санках, пройтися засніженими вулицями міста, а ще краще лісом чи парком. Адже правильне харчування, теплий одяг, який надійно захищає від холоду, і активний відпочинок на свіжому повітрі - найкраща профілактика зимової застуди.

Зараз ви читаєте новину «Найкраща профілактика — зміцнення організму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути