— 45-річний пацієнт важив 110 кіло при зрості 1,8 метра, — розповідає столичний дієтолог Олександра Кириленко. — Працював на СТО. Мало рухався, перекушував у фаст-фудах. Удома постійно їв майонезні салати — "шубу" і олів'є. Також — котлети в тісті. Його печінка і серце обросли жиром.
Погано почувався, обличчя було землистого кольору. Мав підвищений холестерин і цукор у крові. Ми йому створили дієту для кислотно-лужної рівноваги в організмі. Худнув 1,5 року поступово. Скинув 20 кілограмів. Тепер здоровий, гарний і активний. Печінка повністю відновилася.
Кров людини має слабку лужну реакцію. Їжа впливає на її кислотно-лужний баланс.
— Коли кров закислюється, людина слабне. Часто виникають застуди, ангіни, бронхіти, нагноєння в різних органах. Загострюється ішемія, хвороби нервової системи. Починаються збої дихання і серцебиття, алергії. Відкладаються камені в нирках і жовчному, хворіє печінка і кишківник. У більшості людей закислення приховане.
Закислюють консерванти, барвники, підсилювачі смаку. Також копченості, соління, цукор.
— Шкодить білий батон, жирні сорти свинини, яловичини, баранини, шинка. Також — солодощі, борошняні вироби, алкоголь, кава, чай, шоколад, продукти з тривалим терміном зберігання. Закислює організм поєднання білків із вуглеводами, наприклад, м'ясо з картоплею.
Кислотна їжа вимиває кальцій із кісток і зубів.
— Організм забирає його, щоб вирівняти баланс крові. Осідає в нирках, у судинах. Кістки стають ламкими. Що більше п'ємо кави, то більше кальцію вимивається.
Порушується обмін білків і жирів. У всіх пацієнтів з ожирінням закислений організм.
— Здоровий раціон включає щонайменше три чверті лужних продуктів. Для хворих — 90 відсотків. Не буває, щоб за рік не схудли. Іноді перший тиждень схуднення йде різко, а потім сповільнюється.
Для лікування їдять овочі, фрукти.
— Це абрикоси, груші, курага, чорнослив, перець, смородина. Також — капуста різних сортів, молоко, кисляк, сироватка і стиглі банани. Найкращий салат — це корінь селери, морква, яблука і родзинки з чорносливом. Його поєднують із тушкованим або приготованим на пару м'ясом. Риба на пару із салатом нейтральна. Якщо зранку п'єте теплу воду з соком лимону і ложкою меду, це дає організму лужні речовини. Також корисне сало.
Лужні продукти підвищують імунітет. Містять багато клітковини, яка виводить шлаки і токсини, радіонукліди, чистять печінку і кишківник. Нормальна вага тримається довго.
Коментарі