понеділок, 23 липня 2007 19:25

Надзвичайна ситуація оголошена в затоплених районах Амурської області

Режим надзвичайної ситуації рішенням губернатора введений в Зейському і Тиндінському районах Амурської області, де через викид води ГЕСподтоплені декілька сіл.

На територіях шести районів і на Зейської ГЕС введений режим підвищеної готовності. Ведеться споруда захисних гребель в місті Зея і селі Вівсянка. 117 млн. рублів виділено на переселення всіх жителів острівної частини сіла Вівсянка в інші населені пункти.

Сьогодні в Москві пройшло засідання урядової комісії з надзвичайних ситуацій. Замначальника Далекосхідного регіонального центру МНС РФ Олександр Соловйов повідомив членам комісії з відеозв"язку, що об"єми скидання води із Зейського водосховища сьогодні збільшені до 4 тисяч 650 кубометрів в секунду, але притік води в 2-3 рази більше. Склалася критична ситуація.

"При скиданнях в межах до 5,5 тисяч кубометрів в зону затоплення потрапляють 11 населених пунктів, з яких намічено відселити більше 6 тисяч чоловік, - сказав він. - При збільшенні скидання до 7 тисяч кубометрів в секунду в зону можливого підтоплення потрапляють 15 населених пунктів, планується відселити до 8 тисяч чоловік, зокрема 120 дітей. При скиданні до 10 тисяч кубометрів число евакуйованих перевищить 10 тисяч чоловік".

У Амурській області підготовлені евакуаційні пункти. У районі лиха зосереджено угрупування сил і засобів МНС у складі 395 чоловік, 205 одиниць техніки, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Надзвичайна ситуація оголошена в затоплених районах Амурської області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути