середа, 08 серпня 2007 14:25

На одного харків"янина припадає 7 щурів

Офіційно зареєстрованих жителів в Харкові - 1,4 млн., і по санітарних нормах на кожного може припадати не більше одного щура. Але на кожного жителя Харкова припадає по 7,5 щурів.

На винищування гризунів кошти з міського бюджету практично не надходять.

"Наші послуги сьогодні оплачують лише жителі міста. Минулого року на ці гроші ми змогли обробити 68% необхідної території, цього року взагалі лише 14%", - розповіла Тетяна Балаклієць, головлікар Харківської обласної дезинфекційної станції.

Не секрет, що мешканці самі створюють ідеальні умови існування для щурів: сирі підвали і гори сміття - кращий спосіб збільшити популяцію гризунів.

Без води і їжі ці тварини живуть не більше чотирьох днів. А ось парочка щурів за рік може провести до 800 щурят, які стануть розповсюджувачами таких хвороб як тиф, туберкульоз і лептоспіроз.

Всього в Харкові 19 млн. кв. м території, яка сьогодні потребує дератизації (знищенні гризунів). І щоб її провести, місту слід було б виділити 2,5 млн. грн.

Але на звільнення Харкова від щурячої окупації влада готова витратити тільки 750 тис. грн. Саме на таку суму фірма Чистий Дім виграла тендер Житлкомсервіса на знищення шкідників.

"Житлкомсервіс виділив ці гроші на дератизацію всього житлового сектора Харкова, а це більше 2 млн. кв. метрів.

Минулого тижня ми підписали договір, і зараз знаходимося в стані "бойової готовності", - повідомив Дмитро Семененко, директор компанії Чистий Дім.

Традиційно дератизація проводиться навесні і осінню протягом двох місяців.

Прогнозувати ефективність винищувальних робіт складно: адже зі ста отруєних щурів 15 завжди виживають. Та й вірогідність, що на "почищені" території прийдуть нові "мешканці", ніхто не виключає. Кореспондент.net

Зараз ви читаєте новину «На одного харків"янина припадає 7 щурів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути