пʼятниця, 01 лютого 2008 15:43

На Хмельниччині підлітки виготовляли гроші на домашньому комп"ютері

Факт підробки грошей задокументували працівники Хмельницького райвідділу міліції у одному із сіл району. П"ять фальшивих купюр номіналом 10 гривень у сільському продуктовому магазині намагалися отоварити двоє 16-річних юнаків, які навчалися у місцевій школі-інтернаті.

Про це повідомила прес-служба МВС України на своєму офіційному веб-сайті.

Продавець магазину одразу помітила, що гроші фальшиві, так як всі купюри мали однаковий серійний номер. Вона відмовилася прийняти їх у покупців і одразу повідомила про свої підозри у міліцію.

Перевіряючи інформацію, викладену заявницею, міліціонери завітали за місцем проживання одного з юнаків, який мешкав разом із матір"ю у сусідньому селі.

У будинку хлопця правоохоронці виявили та вилучили 100 фальшивих десяток. Хлопець удвох з товаришем, з яким разом навчався у інтернаті, виготовляли підроблені гроші на домашньому комп"ютері, використовуючи сканер, сучасний принтер та звичайнісінький папір з найближчого магазину канцелярських товарів.

Комп"ютер для свого сина кілька тижнів тому, напередодні його дня народження, взяла у кредит мати, сподіваючись, що це допоможе йому у навчанні. Та хлопець та його друзі були трохи іншої думки і одразу зметикували, як ще можна використовувати цю техніку з матеріальною вигодою для себе.

За словами юнаків, ідея вирішити свої фінансові проблеми саме таким чином прийшла їм у голову під час святкування дня народження власника новенької оргтехніки. Задум одразу ж втілили у життя. Ця спроба збути фальшиві гроші власного виробництва у магазині була у хлопців першою, на щастя, і останньою.

"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «На Хмельниччині підлітки виготовляли гроші на домашньому комп"ютері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути