пʼятниця, 09 травня 2008 15:34

М"янма не допустить у країну іноземних експертів

Уряд М"янми вважає небажаним прибуття в країну міжнародних експертів для визначення масштабів стихійного лиха.

Уряд М"янми вважає, що "формат іноземної участі в ліквідації наслідків урагану "Наргіс" повинен бути зведено тільки до надання ззовні необхідної гуманітарної допомоги у вигляді продовольства, медикаментів та інших предметів першої необхідності. Прибуття ж у країну співробітників закордонних організацій і благодійних фондів для розподілу цієї допомоги серед потерпілих, так само як і міжнародних експертах для визначення масштабів стихійного лиха - небажано". Про це йдеться в офіційній заяві МЗС М"янми, опублікованій сьогодні в урядовій пресі.

Напередодні з Янгону вислали кількох співробітників міжнародних місій допомоги, що прибули туди в середу для прийому першої партії гуманітарних вантажів Продовольчої програми ООН. Чотири зафрахтованих нею вантажних літака А-300 доставили в четвер близько 50 тонн продовольства, а також матеріалів для будівництва наметів і дезінфікуючих засобів.

Відмовляючись впустити іноземців напередодні призначеного на суботу, 10 травня, загальнонаціонального референдуму з конституції, влада цієї країни, що самоізолювалася, залишається вірною проголошеному нею ще на початку 1960-х років курсу "опори на власні сили", відзначає регіональний телеканал "Ченл Ньюз Ейша", повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «М"янма не допустить у країну іноземних експертів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути