середа, 23 квітня 2008 12:20

Мусульмани Карелії проти Бориса Моїсеєва і "сексуальної освіти"

Керівник Духовного управління мусульман Карелії Вісам Бардвіл від імені всієї ісламської общини регіону виступив проти приїзду до Петрозаводська відомого артиста Бориса Моїсеєва, йдеться в повідомленні муфтія до міністра з питань національної політики і зв"язків з релігійними об"єднаннями республіки Андрія Маніна.

"Очікуваний приїзд Мойсеєва в наше місто 19 травня вважаю відкритим викликом суспільству, кинутим цим проповідником Содомії, ідеологом розбещення моральних цінностей. Мусульмани Карелії протестують проти візиту Мойсеєва в республіку, якими б пристойними цілями воно не супроводжувалося. У зв"язку з вищезазначеним, прошу зробити все від Вас залежне, щоб усунути назрілі проблеми", - зазначається в тексті звернення.

Крім того, лідер карельських мусульман висловився проти "сексуальної освіти" в школах.

Як повідомив голова міністерства з національної політики Андрій Манін, лист від лідера мусульман він поки не отримав і не може коментувати його зміст.

У вересні 2007 року Борис Моїсеєв був занесений в список музичних груп і артистів, поява яких в Дагестані, вкрай небажана. Список опублікований на сайті Іслам.ру за підписом голови Ради імаму Махачкали Мухаммада-Расул Саадуєва. Також в ньому значаться, зокрема, Філіпп Кіркоров, Валерій Леонтьєв, Сергій Пєнкін, Вєрка Сердючка, Сергій Зверєв, "Нові російські бабці", "Ленінград".

У супроводжуючому список заклику до артистів імам відзначав, що виступу цих артистів і груп "дагестанці сприймають не як творчість, а як виклик своїм цінностям, а деколи навіть і як особисту образу, як знехтування честі і гідності мусульманина і горця". "Останнє, перш за все, відноситься до тих, хто оспівує "блакитний місяць" одностатевої любові", - мовилося в зверненні, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Мусульмани Карелії проти Бориса Моїсеєва і "сексуальної освіти"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути