вівторок, 10 листопада 2009 13:04

Мобільні оператори зобов"язалися не обманювати "неповною рекламою"

Мобільні оператори зобов"язалися не обманювати "неповною рекламою"
Антимонопольний комітет України (АМКУ) зобов"язав ЗАТ "Українські радіосистеми", ТОВ "Голден Телеком" (ТМ "Beeline") і ВАТ "Укртелеком", в особі філії "Utel", припинити розповсюдження реклами власних послуг з неповними даними про їхню вартість.

Оператори повинні також усунути "причини та умови, які приводили до введення споживачів в оману".

Представники компаній зобов"язалися не робити подібних дій надалі. "Укртелеком", в особі філії "Utel", припинив неправомірні дії під час розгляду справи, внісши відповідні зміни в рекламу на власному веб-сайті ", - говориться в повідомленні Комітету.

АМКУ також зобов"язав компанії надати протягом 10 днів вичерпну інформацію про вжиті заходи, після чого буде прийматися рішення про закриття провадження у справах щодо операторів.

"Те, що оператори мобільного зв"язку безумовно погодилися виконати в найкоротший термін вимоги Антимонопольного комітету, спрямовані на захист інтересів мільйонів українських споживачів", - прокоментував прийняте рішення в.о. голови Комітету Олександр Мельниченко.

Раніше повідомлялося, що ЗАТ "Київстар", ЗАТ "Український мобільний зв"язок" ( "МТС-Україна") і ТОВ "Астеліт", що надає послуги зв"язку під ТМ life:), у жовтні цього року також погодилися з вимогами Комітету та зобов"язалися припинити розповсюдження "брехливої" реклами власних послуг.

Разом з тим, Комітет порушив справи щодо "Українських радіосистем", "Голден Телекому" і "Укртелекому" через "відсутність належної співпраці".

Як встановив Комітет, реклама операторів могла вводити споживачів в оману щодо реальних витрат на отримання послуг мобільного зв"язку.

"На веб-сайтах компаній і в рекламі тарифних планів операторів інформація щодо обов"язкового збору до Пенсійного фонду міститься в примітках, які в більшості випадків подані значно меншим шрифтом, ніж ключові дані щодо тарифів. Крім того, оператори, рекламуючи так звані" нульові "тарифи , не вказували повних умов, за яких ці тарифи діють ", - відзначають в АМКУ.

ЛІГА
Зараз ви читаєте новину «Мобільні оператори зобов"язалися не обманювати "неповною рекламою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути