середа, 14 жовтня 2009 09:10

В Україні змінився порядок набору телефонних номерів

В Україні змінився порядок набору телефонних номерів

У рамках другого етапу переходу України на нову систему телефонної нумерації в ніч з 13 на 14 жовтня змінений формат іногородніх і іноземних номерів.

З 14 жовтня міжміський префікс "8" буде змінений на "0", а міжнародний префікс "10" - на "00". Коди міст і мобільних операторів при цьому втратять першу цифру "0".

Наприклад, для дзвінків до Києва з регіонів номер набиратиметься у форматі "0" - гудок - "44" - номер абонента. Для міжнародного дзвінка до Москви - "0" - гудок - "0" - "7" - "495" - номер абонента.

Крім того, в рамках зміни нумерації буде введений додатковий зональний код Київської області - "45".

Національний оператор "Укртелеком" обіцяє підтримувати абонентів за допомогою роботи автовідповідачів, які спрацьовуватимуть при наборі номера в старому форматі.

При цьому більшість операторів зв"язку мають намір якийсь час підтримувати в своїх мережах як стару, так і нову систему нумерації.

Так, усередині мережі ЗАТ "Український мобільний зв"язок" номера в обох форматах можна буде набирати до 1 лютого 2010 року, в українському beeline (мобільна мережа ЗАТ "Українські радіосистеми", мобільна і фіксована мережі ТОВ "Голден телеком") - до 15 січня 2010 року, в мережах операторів телекомунікаційної групи Vega - мінімум до середини грудня, в "Інтертелекомі" і "Астеліті" - до кінця листопада, в ЗАТ "Київстар GSM" - мінімум до середини листопада 2009 року.

За матеріалом Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «В Україні змінився порядок набору телефонних номерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути