четвер, 15 жовтня 2009 11:11

Антимонопольний комітет зобов"язав мобільних операторів не дурити людей

Антимонопольний комітет зобов"язав мобільних операторів не дурити людей
Антимонопольний комітет України зобов"язав ЗАТ "Київстар", ЗАТ "Український мобільний зв"язок" ("МТС-Україна") і ТОВ "Астеліт" (TM life:)) припинити розповсюдження реклами власних послуг, що може вводити споживачів в оману. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Відповідно до прийнятого на засіданні комітету рішення оператори мобільного зв"язку мають доповісти про результати проведеної роботи у десятиденний термін.

Зокрема, компанії повинні припинити дії з ознаками недобросовісної конкуренції, які полягають у поширенні в рекламі неповних відомостей щодо власних послуг та їх вартості. Адже, за висновками комітету, реклама операторів може вводити споживачів в оману щодо реальних витрат, яких доведеться зазнати під час отримання послуг мобільного зв"язку.

Як з"ясував комітет, на веб-сайтах компаній та в рекламних буклетах тарифних планів операторів інформація щодо справляння ПДВ та обов"язкового збору до Пенсійного фонду міститься в примітках, що у більшості випадків представлена значно меншим шрифтом, ніж ключові дані щодо тарифів. Через це споживачі мають складнощі з чітким вирахуванням кінцевої вартості послуг. Причому зовнішня і телевізійна реклама послуг операторів подекуди взагалі не містить інформації, яка зазначалася в примітках.

Крім того, оператори мобільного зв"язку, рекламуючи власні так звані "нульові тарифи", не зазначають повні умови, за яких ці тарифи діють, через що у споживачів виникає думка про можливість користуватися такими тарифами за будь-яких умов.

Мельниченко також повідомив, що комітет порушив справи і розслідує рекламну діяльність інших операторів мобільного зв"язку. Зокрема, ЗАТ "Українські радіосистеми", філії "Утел" ВАТ "Укртелеком" і ТОВ "Голден Телеком", які відмовилися співпрацювати з комітетом. Якщо ці оператори не змінять позицію і продовжуватимуть поширювати оманливу рекламу послуг, комітет застосує жорсткі санкції у вигляді штрафу до 5% річного обороту кожної з компаній.

Зараз ви читаєте новину «Антимонопольний комітет зобов"язав мобільних операторів не дурити людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути