четвер, 08 жовтня 2009 17:38

Власники мобільників телефонуватимуть за двома системами

Автор: * У перехідний період абоненти можуть набирати код і з 8, і з 0
 

У ніч на 14 жовтня телефонні оператори приберуть префікс 8 із коду виходу на міжміське з"єднання та номери мереж мобільного зв"язку. Міжнародний префікс 810 замінять на 00, а для абонентів Київської області запровадять новий код — 45.

— Універсальна система виходу на міжміський зв"язок через 0 і на міжнародний — через 00 дозволить розширити номерний ресурс в Україні, — пояснює 36-річний Віктор Гальчинський, менеджер компанії "Київстар". — Запровадження перспективної нумерації стосуватимуться абонентів усіх операторів — і мобільного, і фіксованого зв"язку. Для перших упродовж місяця-трьох триватиме перехідний період, під час якого можна буде набирати номер і за старою, і за новою системою. Абоненти фіксованого зв"язку — лише через 0. Якщо ж через 8, то з"єднання не відбудеться, ввімкнеться автовідповідач-нагадувач про новий порядок набору номера.

Скільки коштуватиме перехід на нову систему нумерації?

— Для абонентів — безкоштовно. Для операторів сума вимірюється десятками мільйонів гривень. При цьому жоден із них не заявив про подорожчання тарифів у зв"язку із запровадженням нової системи.

Які незручності для абонентів можливі при переході на нову систему?

— Міжнародний префікс 810 змінено на 00. Тому новий код для дзвінка по Україні треба дуже уважно набирати, бо помилка — додатковий нуль — при наборі, скажімо, номера мобільного оператора 98 призведе до з"єднання з Іраном. А це — зайві витрати. Таких "небезпечних" номерів є кількадесят, як-от: 0-93 ("Лайф") та 00-93 (Афганістан), 0-66 (МТС) і 00-66 (Таїланд), 0-62 (Донецьк) та 00-62 (Індонезія). Щоби цього уникнути, варто вже зараз переписати номери в телефонній книжці свого мобільного телефона на міжнародний формат коду: +380.

Зараз ви читаєте новину «Власники мобільників телефонуватимуть за двома системами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути