пʼятниця, 11 вересня 2009 07:48

У листопаді вісімка ще працюватиме

Компанії мобільного зв"язку передбачають незручності для абонентів. Пов"язано це із запланованою на 14 жовтня зміною порядку набору міжміських номерів. Замість 8 треба буде набирати 0.

Протягом вересня компанії мають розіслати клієнтам повідомлення про нові правила набору.

— Перехід на нову систему нумерації пов"язаний із підготовкою до чемпіонату з футболу Євро-2012, — переконаний 59-річний Олег Проживальський із компанії "Мобільні телесистеми". — Вона діє у країнах Європи. Від вісімки відмовилися у більшості країн, які входили раніше в СРСР. Туристи, які приїздять в Україну, довго призвичаюються до нашої системи набору.

— Ми розуміємо, що за день важко все змінити, — додає Проживальський. — У багатьох людей в адресних книгах телефонів номери починаються з вісімки. Вносити зміни їм доведеться вручну. Тому до лютого для наших абонентів діятиме старий і новий варіанти набору — через вісімку і через нуль. Пізніше про зміни в наборі повідомлятиме автовідповідач.

Абоненти "Київстар" використовуватимуть обидва методи набору — через 8 та 0 — до 14 листопада 2009-го. Компанія "Лайф" трохи довше — до 30 листопада.

Одночасно дзвонити на міжмісто через 8 і 0 певний час зможуть і власники стаціонарних телефонів, яких обслуговують цифрові автоматизовані телефонні станції. Таких в Україні більш як 60%. Там, де стоять аналогові АТС, вісімка не діятиме з 14 жовтня.

Витрати на перехід на 0 компанії обіцяють взяти на себе. Зі слів представника МТС, компанії нововведення обійдеться у кілька десятків мільйонів гривень. Послуги клієнтам через це не здорожчають.

Нововведення не стосується номерів, які починаються в мобільниках з +380. Їх змінювати не потрібно.

Зараз ви читаєте новину «У листопаді вісімка ще працюватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути