Ексклюзиви
неділя, 20 вересня 2020 17:28

Міністр фінансів прокоментував призначення чиновника часів Януковича

Міністр фінансів прокоментував призначення чиновника часів Януковича
Марченко заявив, що не мав має питань до Пудрика. Фото: УСІ

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що не мав питань до керівника Одеської митниці Дениса Пудрика до його призначення.

"Мене часто запитують про призначення тих або інших осіб на митницю. Ми як Мінфін, згідно закону, маємо погоджувати призначення регіональних керівників. І за поданням керівництва митниці ми здійснюємо таке погодження. Ми можемо перевірити на наявність чи на відсутність кримінальних проваджень щодо тієї чи іншої особи. Це для нас може бути причиною не призначати. І ми проводимо співбесіду. За результатами співбесіди, перевірок і так далі оцінити доброчесність тієї або іншої людини, я вважаю, складно.

З приводу Дениса Пудрика. По ньому питань не було до його призначення. Потім з'явилися питання у пресі щодо його статків і так далі. Я думаю, що можете запитати Дениса Пудрика. І він пояснить, яким чином він сформував свої статки", - сказав він в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали прізвище міністра, якого можуть звільнити

Марченка спитали, чи не шкодував він з приводу призначення.

"Я не знаю, як би я діяв, знаючи резонанс. Чи, можливо, я перевіряв би на наявні у нього статки, задав би це питання Денису Пудрику? Я, можливо, задав би. Знаєте, задньою думкою можна багато чого подивитися. Але з точки зору професійних якостей до нього питань не було", - відповів він.

Раніше голова виконкому Нацради реформ Міхеіл Саакашвілі розкритикував призначення на посаду виконувача обов'язків голови Одеської митниці Дениса Пудрика.

Як відомо, раніше Пудрик працював керівником митних органів в Чернігівській, Бердичівській, Львівській, Луганській та Кримській митницях. Крім того, був заступником і першим заступником також у Донецькій, Маріупольській, Східній, Кіровоградській митницях.

Крім того, очолював Кримську митницю за часів президентства Віктора Януковича, за що підпадав під критерії очищення влади. За це його звільнили з посади заступника начальника Кіровоградської митниці.

У березні 2020 року Пудрик отримав рішення суду про поновлення на посаді.

З 2019 року до нинішнього призначення був в.о. проректора Національної академії фіскальної служби.

Сам Пудрик раніше в інтерв'ю заявляв, що реформи, які були запущені в митній галузі попередньою владою, не були ефективні і працювали на особисті інтереси чиновників, тому новому керівництву доведеться заново проводити зміни, на що буде витрачено багато часу і ресурсів.

Крім того, він переконаний, що українська митниця вимагає оновлення і реформувати її треба, як патрульну поліцію - набравши молодь і забезпечивши її всім необхідним.

Зараз ви читаєте новину «Міністр фінансів прокоментував призначення чиновника часів Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути