пʼятниця, 06 серпня 2010 18:35

Міліція оголосила рейтинг областей за сумами хабарів

Міліція оголосила рейтинг областей за сумами хабарів
Найбільші хабарі вимагають в економічно розвинених областях України, а також в областях з високим рекреаційним потенціалом, заявив співробітник департаменту зі зв'язків з громадськістю МВС України Геннадій Карпюк.

"Географія хабарництва по-українськи має особливість, що великі суми "беруть" в економічно розвинених містах чи в зонах рекреації (Донецька, Дніпропетровська, Харківська, Одеська області, Київська область, АР Крим, Карпати і Закарпаття)", - зазначив Карпюк.

При цьому він заявив, що найбільші хабарі отримують, як правило, чиновники й представники самоврядування, які причетні до розподілу землі.

"Рейтинг найгучніших розкритих хабарів 2009-го очолюють представники місцевого самоврядування та чиновники середньої ланки", - відзначив він.

"Очолює список голова коблевської сільради Миколаївщини зі спробою отримати 8,5 мільйонів гривень.

На другому місці - перший заступник міського голови Вишневого Київської області з 4,2 млн, а бронзовими "антипризерами" стали голова правління житлово-будівельного товариства індивідуальних забудовників Аю-Даг і один з членів правління, які хотіли збагатитися на 3,9 мільйона гривень ", - розповів Карпюк.

За інформацією заступника начальника Департаменту по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Юрія Дегтяр, в Україні серед голів селищних рад є навіть певна кількість мультимільйонерів, повідомляє "Кореспондент".

Як повідомлялося, 29 липня прокуратура Києва за матеріалами ГУ МВС в Київській області порушила кримінальну справу відносно одного із сільських голів Васильківського району та голови земельної комісії іншої ради цього ж району.

Як повідомили в прокуратурі Києва, чиновники за попередньою змовою вимагали та отримали хабар у сумі 1,2 млн грн за виділення земельної ділянки площею 7,5 га.

Також, під час спроби отримати хабар у півмільйона гривень недавно "прогорів" начальник Скадовського морпорту, що в Херсоні

Репортер.ua

Зараз ви читаєте новину «Міліція оголосила рейтинг областей за сумами хабарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути